Volg onsNieuws

We maken graag melding van duurzame activiteiten in Dordrecht en omgeving. Heb je nieuws met een duurzame insteek? Geef het dan aan ons door.

19 juli 2016

EnergieAmbassadeursTop: inspiratie voor nieuwe en actieve vrijwilligers uit hele land

De 3de landelijke EnergieAmbassadeursTop vindt op 10 september plaats in Dordrecht. Vrijwilligers uit het hele land delen deze dag hun kennis en ervaringen. Nieuwe en al actieve energieambasadeurs kunnen hier inspiratie opdoen, zodat zij enthousiast raken om aan de slag te gaan als energieambassadeur of weer vol energie hun belangrijke werk voortzetten. Deelname is gratis.

20 juni 2016

Veel belangstelling voor excursie Drechtse Wind

DORDRECHT_Burgercoöperatie Drechtse Wind bezocht zaterdag 18 juni met een flinke groep belangstellenden uit de Drechtsteden de Nederlandse Open Winddag. Dit is een initiatief van de Nederlandse Wind Energie Associatie om windenergie onder de aandacht te brengen. De excursie ging naar een windturbine in aanbouw in Capelle aan den IJssel en een windpark in Burgerveen.

7 juni 2016

Rondvaartbedrijf Imbarcazione Barone verduurzaamt

Op 2 juni presenteerden Elio en Sirio Barone hun duurzame plannen voor de toekomst. Zij blijven uiteraard rondvaarten door Dordrecht verzorgen maar groeien en verduurzamen. Hoe, dat leest u in het bijgaande bericht. Dordrecht moet meer gebruik maken van zijn sterke punt, prachtige stad verbonden met het water.

27 mei 2016

Cooperatie Zon op Zwijndrecht produceert eerste groene stroom

De zonnepaneleninstallatie van Zon op Zwijndrecht op het dak van het gemeentehuis in Zwijndrecht heeft op 26 mei haar eerste groene stroom geproduceerd!

5 april 2016

Website Platform Duurzaam Dordrecht gaat live

Duurzaam is nu overal te vinden in Dordrecht