Volg onsNieuws

We maken graag melding van duurzame activiteiten in Dordrecht en omgeving. Heb je nieuws met een duurzame insteek? Geef het dan aan ons door.

18 september 2017

Conferentie Dordt doet Duurzaam. Duurzaam doe je samen.

Het Platform Duurzaam Dordrecht organiseert samen met de gemeente Dordrecht een conferentie over het opgaveplan duurzaamheid van de gemeente. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 27 september van 16.00-21.00 uur in het Koetshuis van Duurzaamheidscentrum Weizigt.

6 september 2017

Verkoop aandelen Eneco, interview met Emir Quandus van het Platform

Emir Quandus licht op verzoek van RTV Dordrecht het standpunt van het Platform Duurzaam Dordrecht toe.

1 september 2017

Gemeente Dordrecht: verkoop aandelen Eneco niet!

De verkoop van de Eneco aandelen door de gemeente Dordrecht is een slechte zaak. Rechtstreekse invloed op verbetering van het milieu wordt weggegeven. Maar als er onverhoeds toch toe besloten wordt, moet de opbrengst zijn voor het versterken van de duurzaamheid.

21 juli 2017

Prinsjesdag ontbijt in Dordecht; Hoe groen is groen genoeg?

Het jaarlijkse Prinsjesdagontbijt in Dordrecht komt er aan. Het ontbijt vindt dit jaar plaats op 19 september a.s. van 7.00 uur tot 9.00 uur in Grand Café Bellissimo (da Vinci College) aan de Leerparkpromenade 100 in Dordrecht. Het Dordtse Prinsjesdagontbijt staat dit jaar in het teken van rentmeesterschap: zorg voor de schepping. We willen tijdens het ontbijt stilstaan bij de balans tussen benutten en beschermen: Hoe groen is groen genoeg? Het thema zal worden ingeleid door Dion van Steensel, oud-wethouder en algemeen directeur van HVC, en Tom Kolsters, betrokken bij de Groene Kerken actie.

3 juli 2017

Conferentie

Conferentie 'Dordt doet duurzaam', 27 september 16.00-21.00. Save the date. Platform Duurzaam Dordrecht en de gemeente Dordrecht onderzoeken tijdens de conferentie waar we staan met de uitvoering van het Opgaveplan Duurzaamheid. En wat er nodig is in de volgende collegeperiode en daarna om te blijven werken aan de realisering van de duurzaamheid-doelstellellingen voor de toekomstige jaren.

2 juni 2017

De Groene Parade

De Groene Parade wil duurzaamheid op een aansprekende en leuke manier onder de aandacht brengen van inwoners van Dordrecht. Veel organisaties doen al lang iets aan duurzaamheid. Maar vinden dat eigenijk heel gewoon. De Groene Parade wil al deze initiatieven en acties begin volgend jaar bij elkaar brengen en laten zien. Het moet dan ook vooral komen van organisaties en mensen uit de stad zelf. DOCK (Dordtse Creatieve Ondernemers) en het Platform Duurzaam Dordrecht nemen het initiatief en organiseren en coördineren.

10 mei 2017

Informatiebijeenkomst Zon op Dordrecht 15 mei en 23 mei

Maandag 15 mei organiseert Drechtse Stromen een informatiebijeenkomst over Zon op Dordrecht in de Trinitatiskapel, Vriesestraat 22 in Dordrecht. Vrijwilligers van Drechtse Stromen lichten toe hoe 'Zon op andermans dak' werkt. Op 23 mei is eenzelfde informatiebijeenkomst in de Duurzaamheidsfabriek.

29 april 2017

Nieuwe nieuwsbrief Dordt Duurzaam uit.

Dordt Duurzaam is van de gemeente. Zij zijn als het ware de overheidspendant van het Platform Duurzaam Dordrecht. Ons Platform is, zoals de meesten weten, een burgerinitiatief. Waar mogelijk werkt het Platform samen met Duurzaamheid van de gemeente. Waar nodig is het platform ook kritisch. We gaan voor hetzelfde. Soms verschillen we van mening, soms moet en kan het sneller en anders maar dat laat onverlet dat samenwerking loont. Vandaar ook aandacht voor hun nieuwsbrief.