Volg onsNieuws

We maken graag melding van duurzame activiteiten in Dordrecht en omgeving. Heb je nieuws met een duurzame insteek? Geef het dan aan ons door.

27 december 2016

Bio Based ook in de Drechtsteden

DRECHTSTEDEN - Op 21 december vond in de Duurzaamheidsfabriek de startbijeenkomst plaats van het project 'Grenzeloos Biobased Onderwijs'. De centrumgemeente Dordrecht, het Da Vinci College en 12 Nederlandse en Vlaamse partners investeren in totaal € 3 miljoen waarvan € 1,5 miljoen subsidie van Interreg Vlaanderen-Nederland. Het doel van het project is om in drie jaar meer en beter gekwalificeerd personeel op te leiden voor het toenemende aantal bedrijven in de grensregio dat 'groene' grondstoffen gebruikt als brandstof en voor productinnovatie. Deze ontwikkeling biedt veel kansen voor de economie in de regio en kan op termijn zo'n 1.500 nieuwe banen opleveren.

18 oktober 2016

Prijswinnende documentairefilm Tomorrow te zien in de Drechtsteden: bestel snel kaartjes

De veel bekroonde documentairefilm Tomorrow is vanaf eind oktober ook te zien in de Drechtsteden. Deze inspirerende film toont wat burgers in de hele wereld met elkaar doen aan verduurzaming van hun eigen leefomgeving. Het laat prachtig zien hoe krachtig en creatief mensen zijn.

12 september 2016

16 september tot 16 oktober: Maand van de duurzaamheid in de Drechtsteden

Je fiets laten keuren? Op zoek naar tuingeluk? Je kapotte radio laten repareren? Half september tot half oktober zijn er in de Drechtsteden tal van activiteiten op het gebied van duurzaamheid georganiseerd door vrijwilligers. Daarom hebben we deze periode uitgeroepen tot de ‘Maand van de duurzaamheid’.

5 juni 2016

Excursie naar windturbines met Drechtse Wind op 18 juni Open Winddag

Nieuwsgierig hoe een echte windturbine er van dichtbij en van binnen uitziet? Kom dan naar de Open Winddag op zaterdag 18 juni! Dit jaar doet Drechtse Wind voor de eerste keer mee aan dit landelijke evenement met een excursie naar een bouwplaats en een windturbinepark.

10 mei 2016

Groen licht voor windenergie in Dordrecht

Coöperatie Drechtse Wind is opgetogen over het besluit van de Dordtse gemeenteraad om windenergie op het eiland mogelijk te maken. “Het besluit om te streven naar een energieneutraal Dordrecht in 2050 is een krachtig signaal naar de toekomst”, aldus Jan de Keizer, voorzitter van Drechtse Wind. “Wij zullen er alles aan doen om windenergie zo snel mogelijk van utopie naar werkelijkheid te brengen.”

5 april 2016

Website Platform Duurzaam Dordrecht gaat live

Duurzaam is nu overal te vinden in Dordrecht