Volg onsNieuws

We maken graag melding van duurzame activiteiten in Dordrecht en omgeving. Heb je nieuws met een duurzame insteek? Geef het dan aan ons door.

3 december 2018

RTV Dordrecht verwijst het komende half jaar naar Drechtse Energie

Drechtse Energie en RTV Dordrecht werken samen. De lokale omroep leidt het komende half jaar via hun site inwoners naar Drechtse Energie.

12 oktober 2018

Nieuwe voorzitter Drechtse Energie

Jan de Keizer is per 1-10 jl gestopt als voorzitter van Drechtse Energie. Het stokje wordt overgenomen door Willy Verbakel.

10 september 2018

Waterstof in plaats van aardgas.

Vaste PDD-volger Wim Aanen bracht dit artikel uit Eigen Huis Magazine onder de aandacht. Vraag is of het PDD er een bijeenkomst over kan houden. Dat moet te doen zijn. Wim, bedankt!

10 september 2018

Drechtse energie: ledenwerfcampagne van start

Drechtse Energie start met een ledenwerfcampagne, nu Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland een vergunning hebben afgegeven voor de bouw van een windturbine op de locatie Krabbegors. Drechtse Energie is partner in de windmolen, samen met HVC en de Energiecoöperatie Dordrecht. Hoe meer leden, hoe sterker Drechtse Energie staat in de energietransitie.

6 september 2018

Duurzaamheid in Dordrecht, een onafhankelijk onderzoek geeft aan dat er veel nodig is

Er is nog een hoop te doen voor duurzaamheid in Dordrecht. Calcasa, een onafhankelijk onderzoeksbureau, maakt een vergelijking tussen gemeente. RTV Dordrecht berichtte erover.

5 september 2018

Coöperatie Drechtse Energie neemt eerste twee postcoderoosprojecten in Dordrecht in gebruik.

De Coöperatie heeft twee projecten afgerond: het Stadsdepot en de Sporthal+ (van oa de klimmuur). Ze zijn samen goed voor 200 Mwh per jaar door 890 zonnepanelen. Wethouder Duurzaamheid Rik van der Linden en de coöperatie nemen het in gebruik. Op 14 september as van 17.30-19.30 in de Duurzaamheidsfabriek.

25 mei 2018

cursus Energieambassadeur

Stichting Drechtse Stromen is als burgerbeweging gestart met deze cursus om haar doelstelling, 'De energie-transitie als VanGasLis voor bewoners concreet te maken door samen een plan te maken en deze met andere bewoners samen uit te voeren'

24 maart 2018

Tweede avond van gas los.

Op 13 maart jl was er een vervolg op de eerste, erg succesvolle avond over 'van gas los'. Deze avond was een eerste in een reeks die meer gaat over oplossingen en maatwerk voor woningbezitters.