Volg onsNieuws

We maken graag melding van duurzame activiteiten in Dordrecht en omgeving. Heb je nieuws met een duurzame insteek? Geef het dan aan ons door.

14 december 2016

Watercafé laat succes stadslabs Water zien

Na twee jaar lopen de twee stadslabs Water in de Dordtse ruimte op hun eind. Er is reden om tevreden terug te kijken op de resultaten van de stadslabs. Zo is water in het binnendijks gebied op het eiland duidelijker in beeld gebracht als aandachtspunt, is er een documentaire over water in de tuin gemaakt door Evelyn Jansen, zijn er workshops Tuingeluk verzorgd, wordt het Damplein duurzamer ingericht en wordt er aan community building gedaan. Dit en meer werd toegelicht tijdens het watercafé.

30 november 2016

Watercafé Stadslabs Water in de Dordtse Ruimte

De afgelopen twee jaar hebben de stadslabs Water in de Dordtse Ruimte de wateroverlast, die ontstaat als gevolg van de klimaatverandering, op de kaart gezet. In dit watercafé worden de resultaten gedeeld.

10 november 2016

Duurzaam Damplein gepresenteerd

Door veel bewoners is er al jaren om gevraagd. Een nieuw Damplein dat ook echt het hart van Dubbeldam wordt. Na jaren van gesteggel heeft de gemeente met de Bewoners Aan zet aanpak Dordtenaren gevraagd om een voorstel te maken. Een voorstel dat binnen de kaders die door de gemeenteraad zijn gesteld mag worden gemaakt.

18 oktober 2016

Prijswinnende documentairefilm Tomorrow te zien in de Drechtsteden: bestel snel kaartjes

De veel bekroonde documentairefilm Tomorrow is vanaf eind oktober ook te zien in de Drechtsteden. Deze inspirerende film toont wat burgers in de hele wereld met elkaar doen aan verduurzaming van hun eigen leefomgeving. Het laat prachtig zien hoe krachtig en creatief mensen zijn.

16 september 2016

Groene Voetstappen Landelijke aftrap in Dordrecht.

Het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen als CO2 is een kwestie van doén. Dat laten 30.703 kinderen vanaf maandag 19 september in heel Nederland zien. De Groene Voetstappenactie wordt dit jaar afgetrapt op de ds. J. Polyanderschool in Dordrecht, samen met de Dordtse wethouder Rik van der Linden.

15 september 2016

Duurzaamheidswinkel geopend

Vanmorgen is de duurzaamheidswinkel in De Berckepoort, Voorstraat 220, feestelijk geopend door wethouder Rik van der Linden. In de winkel is de komende drie maanden informatie te krijgen over duurzaamheid, vooral over energiebesparing, maar ook over andere onderwerpen. Zie www.dordtduurzaam.nl en www.facebook.com/dordtduurzaam.

12 september 2016

16 september tot 16 oktober: Maand van de duurzaamheid in de Drechtsteden

Je fiets laten keuren? Op zoek naar tuingeluk? Je kapotte radio laten repareren? Half september tot half oktober zijn er in de Drechtsteden tal van activiteiten op het gebied van duurzaamheid georganiseerd door vrijwilligers. Daarom hebben we deze periode uitgeroepen tot de ‘Maand van de duurzaamheid’.

7 juli 2016

Ontwerp bewoners Damplein gereed.

De werkgroep 'Nieuw Damplein' (waarin ook het Platform Duurzaam Dordrecht) heeft hard gewerkt aan een nieuw plan voor het hart van Dubbeldam. De werkgroep heeft gekozen voor een plein waar de auto’s te gast zijn en het prettig verblijven is, voor iedereen. Gedacht is daarbij ook aan het prettig verblijven voor kinderen vanaf 8 jaar tot ouderen van 80.