Volg onsNieuws

We maken graag melding van duurzame activiteiten in Dordrecht en omgeving. Heb je nieuws met een duurzame insteek? Geef het dan aan ons door.

6 oktober 2016

Nieuwe voorzitter Stichting Drechtse Stromen

Woensdag 5 oktober heeft de voorzitter van Stichting Drechtse Stromen, Jan de Keijzer, het stokje overgedragen aan Henk Mirck.

30 september 2016

Aanmelding voor Duurzame Huizenroute open.

Wil je meer weten over het verduurzamen van je huis en comfortabeler wonen? Of staat er een verbouwing op de planning en kijk je naar energiebesparende mogelijkheden? Stel je vraag aan een huiseigenaar met een duurzame woning en hoor ervaringen uit de eerste hand.

25 september 2016

Samenwerkingsovereenkomst met ECD getekend

Een nieuwe stap naar de realisatie van een windmolen van en voor Drechtstedelingen: Op 22 september is de samenwerkingsovereenkomst getekend tussen coöperatie Drechtse Wind en de ECD over de bouw van een windmolen op de Krabbegors.

25 september 2016

Excursie naar nieuwe Dordtse windturbines

Op donderdag organiseert Drechtse Wind twee excursies naar de windturbines van Kilwind in aanbouw. Dit zijn de eerste nieuwe generatie windturbines op het eiland van Dordrecht.

12 september 2016

Succesvolle EnergieAmbassadeursTop in de Duurzaamheidsfabriek

De EnergieAmbassadeursTop op 10 september in de Duurzaamheidsfabriek was een succes met een inspirerende inleiding en workshops.

12 september 2016

16 september tot 16 oktober: Maand van de duurzaamheid in de Drechtsteden

Je fiets laten keuren? Op zoek naar tuingeluk? Je kapotte radio laten repareren? Half september tot half oktober zijn er in de Drechtsteden tal van activiteiten op het gebied van duurzaamheid georganiseerd door vrijwilligers. Daarom hebben we deze periode uitgeroepen tot de ‘Maand van de duurzaamheid’.

19 juli 2016

EnergieAmbassadeursTop: inspiratie voor nieuwe en actieve vrijwilligers uit hele land

De 3de landelijke EnergieAmbassadeursTop vindt op 10 september plaats in Dordrecht. Vrijwilligers uit het hele land delen deze dag hun kennis en ervaringen. Nieuwe en al actieve energieambasadeurs kunnen hier inspiratie opdoen, zodat zij enthousiast raken om aan de slag te gaan als energieambassadeur of weer vol energie hun belangrijke werk voortzetten. Deelname is gratis.

20 juni 2016

Veel belangstelling voor excursie Drechtse Wind

DORDRECHT_Burgercoöperatie Drechtse Wind bezocht zaterdag 18 juni met een flinke groep belangstellenden uit de Drechtsteden de Nederlandse Open Winddag. Dit is een initiatief van de Nederlandse Wind Energie Associatie om windenergie onder de aandacht te brengen. De excursie ging naar een windturbine in aanbouw in Capelle aan den IJssel en een windpark in Burgerveen.