Volg ons



Nieuws

We maken graag melding van duurzame activiteiten in Dordrecht en omgeving. Heb je nieuws met een duurzame insteek? Geef het dan aan ons door.

3 juli 2017

Conferentie

Conferentie 'Dordt doet duurzaam', 27 september 16.00-21.00. Save the date. Platform Duurzaam Dordrecht en de gemeente Dordrecht onderzoeken tijdens de conferentie waar we staan met de uitvoering van het Opgaveplan Duurzaamheid. En wat er nodig is in de volgende collegeperiode en daarna om te blijven werken aan de realisering van de duurzaamheid-doelstellellingen voor de toekomstige jaren.

2 juni 2017

De Essenhof gaat (ook) duurzaam!

Van Dordrecht.net haal ik iets bijzonders. In het kader van de Week van de Begraafplaats hadden zij een thema avond over duurzaam grafonderhoud. De eerste avond was helemaal vol. Daarom organiseert de Essenhof nog een tweede avond, op 22 juni as.

2 juni 2017

De Groene Parade

De Groene Parade wil duurzaamheid op een aansprekende en leuke manier onder de aandacht brengen van inwoners van Dordrecht. Veel organisaties doen al lang iets aan duurzaamheid. Maar vinden dat eigenijk heel gewoon. De Groene Parade wil al deze initiatieven en acties begin volgend jaar bij elkaar brengen en laten zien. Het moet dan ook vooral komen van organisaties en mensen uit de stad zelf. DOCK (Dordtse Creatieve Ondernemers) en het Platform Duurzaam Dordrecht nemen het initiatief en organiseren en coördineren.

16 mei 2017

Buurttuin in Colijnstraat

In de Colijnstraat komt een mooie tuin voor alle buurtbewoners. Op deze plaats stonden eerst woningen. En komen er ook weer woningen terug. Maar in de tussentijd kunnen de bewoners genieten van een Pluktuin, natuurlijk spelen en hun eigen kruiden en groenten telen in moestuinbakken. De 'Tuin van Pluk' is er vanaf 17 mei. Om 16.00 uur die dag wordt de tuin geopend.

15 mei 2017

Klimaatbestendige stad

Het Kennis- en Innovatieprogramma Water en Klimaat organiseert samen met de gemeente Dordrecht en het Waterschap De Hollandse Delta deze bijeenkomst over Water en Klimaat. De bijeenkomst is op 18 mei as en is bedoeld voor ambtenaren van de gemeenten en waterschappen het ministerie van I&M. Deskundigen op het gebied van klimaatvraagstukken uit bedrijfsleven en wetenschap zijn ook uitgenodigd.

10 mei 2017

Informatiebijeenkomst Zon op Dordrecht 15 mei en 23 mei

Maandag 15 mei organiseert Drechtse Stromen een informatiebijeenkomst over Zon op Dordrecht in de Trinitatiskapel, Vriesestraat 22 in Dordrecht. Vrijwilligers van Drechtse Stromen lichten toe hoe 'Zon op andermans dak' werkt. Op 23 mei is eenzelfde informatiebijeenkomst in de Duurzaamheidsfabriek.

9 mei 2017

Directeur Duurzaamheidscentrum Weizigt naar Havenschap Moerdijk

Louise Bergenhenegouwen van Duurzaamheidscentrum Weizigt naar Havenschap Moerdijk.